Параграф22 Daily

§22 Новини

Жандармерия спря кървавото меле в пазарджишкото село Алеко Константиново

За кърваво меле в пазарджишкото с. Алеко Константиново съобщи за „Виделина” един от потърпевшите в него Георги Трендафилов. Той, баща му и вуйчо му станали свидетели вчера в късния след обяд около 17:30 часа на гонка по улиците на селото между три автомобила – две BMW-та и един фолксваген, управлявани от роми. Първо подали сигнал на тел. 112, за да се вземат мерки за спиране на гонката, за да не пострада някой. Тъй като полиция не идвала, около 19:30 часа тримата отишли до близкия магазин и вуйчото направил забележка на участвали в „ралито”. В резултат на това пред дома на Трендафилови след малко паркирал мерцедес с 4-5 роми, а за броени минути към тях се присъединили още десетина от близката махала. Мургавото множество се нахвърлило върху тримата пред вратата на дома им и по думите на Георги, при побоя плочките били опръскани с кръвта им. Те все пак успяли да се приберат в двора и дома си и тогава пристигнала патрулка с трима полицаи, вероятно в резултат на повикването към 17:30 часа.

Униформените опитали да въведат ред, но след като това не се случило, се обадили за подкрепление и след няколко минути пристигнала кола на жандармерията, а общо служителите на МВР били около 10. С тях дошла и линейка и най-пострадалият от побоя – вуйчото на Георги, бил откаран в МБАЛ – Пазарджик, където му е оказана помощ и е освидетелстван. За да запазат мира в селото, полицаи и жандармеристи останали около дома на Трендафилови до 0.00 часа. Днес след обяд обаче е идвал пред къщата на потърпевшите представител на ромите и е отправил заплахи за саморазправа и палежи, каза в заключение Георги, като добави, че такива автогонки като вчерашната са ежедневие в селото – дори и днес по улиците му се състезавали автомобили. Той незабавно се е свързал с тел. 112, а малко по-късно от полицията са се обърнали към него да ги уведоми веднага, ако забележи струпване на хора около къщата.

Три автопатрула, младшия полицейски инспектор на Алеко Константиново и екип на жандармерията, който е постоянно пребиваващ на територията на област Пазарджик са се отзовали вчера на сигнал, получен на тел. 112 от Алеко Константиново, съобщи за „Виделина” говорителят на ОД МВР Мирослав Стоянов. Според него събралите се пред на Трендафилови роми бързо били разпръснати, а показания са снети и от двете страни в конфликта. При него нямало данни за бит човек и не е допусната ескалация на напрежението. Стоянов се обърна чрез „Виделина” към потърпевшите, в случай че получат нови заплахи или започне събиране на хора около дома им, незабавно да уведомят полицията на тел. 112.

Четете още

Банкеръ Weekly
криза

Банковите заплати се сриват

Текучеството е огромно, заплатите - 700 лева. Още »
Банкеръ Weekly
изотзад

Мръсните тайни на банковите клонове

Не били само ниските заплати, лошият психоклимат гонел банковите чиновници Още »
Параграф22 Daily

Уникална държава: Циганин със син буркан от НСО шокира шефа на КАТ

При поискване на документите за проверка станало ясно, че шофьорът не само кара с буркан, но няма и книжка. Санкцията за управление без свидетелство е от 100 до 300... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във