Параграф22 Weekly

§22 Новини

Камери и полски пазачи във всички села

Ръководството на пловдивската полиция и кметовете от областта обсъдиха възможността за изграждане на видеонаблюдение в селата, съобщи БТА.


Монтирането на видеокамери е било обсъдено като задължително изискване при издаване на разрешения за удължено работно време на дискотеки, ресторанти и други обекти. Разисквани са били и редица други предложения за подпомагане на полицейските служители при работата им в малките населени места.


Обсъдено е назначаване на полски пазачи по Закона за опазване на общинската собственост, създаване на съвместни екипи с частните охранителни фирми и използване на извънщатни сътрудници на МВР след влизане в сила на новия закон за МВР.


Срещата на ръководството на пловдивската дирекция с кметовете от областта се е провела вчера в рамките на постигнатото споразумение между ръководството на МВР и представители на Национално сдружение на общините в България.


Кметовете единодушно са изразили готовността си да окажат помощ в подпомагането на полицейските служители, за да бъде гарантирано постоянното им присъствие в селата. От своя страна полицията е споделила проблемите си, характерни за районните управления, свързани най-вече с натовареност на състава и недостиг на материално-техническата база.

Facebook logo
Бъдете с нас и във