Параграф22 Daily

§22 Новини

Карловският градоначалник съди за клевета калоферския

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов съди за клевета кмета на Калофер Румен Стоянов. Според Стоянов 300 хил. лева за паметника на Христо Ботев в Калофер са отклонени от предназначението си от Община Карлово. "Доказателството е това, което виждаме всички. Заставам зад думите си, няма от какво да се притеснявам", заяви кметът на Калофер Румен Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

"Всички гости са възмутени от това бездействие на общината, тъй като тези средства бяха напълно достатъчни да се направи един хубав и качествен ремонт. Ремонтът приключи 2016 г. Имаше ремонт, но не беше качествен. Водното огледало работи само няколко седмици, изтичаше много вода, постоянно допълвахме. Осветлението е в окаяно състояние и до ден днешен", защити тезата си градоначалникът.

Той все пак отбеляза, че няма опасност паметникът на Христо Ботев да се разруши. И отново настоя: "Тези средства потънаха в нечии джобове, но не и там където трябва".

Емил Кабаиванов също бе поканен в студиото на "България сутрин", но отказа участие в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. "Той винаги избягва дебатите. Защо не дойде да си говорим очи в очи?", коментира кметът на Калофер. И подчерта, че не се бори за мястото на Кабаиванов, а си просто си върши работата. "Мога да управлявам 1000 пъти по-добре Община Карлово от г-н Кабаиванов. Ако калоферци решат, че моето място е там, ще се кандидатирам за Карлово", обяви Румен Стоянов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във