Параграф22 Daily

§22 Новини

Като стана полицай, ще ви проверя пак

Над 80 водачи получиха съвети за пътна  безопасност от деца по време на полицейска акция в Нови пазар и Каспичан. Тя се проведе в рамките на кампанията на Областната дирекция на МВР- Шумен „Да пазим нашите деца“.

Бъдещият първокласник Александър беше най-малкият сред децата, които за пореден път отправиха призив към водачите на автомобили да внимават, когато край или на пътя забележат дете. "Като порасна и стана полицай, ще ви проверя пак", обясняваше Алекс на водачите. Съветите допълваше майка му – полицай Татяна Патлеева от РУ - Нови пазар. С помощта и на 11-годишните  Валерия, Веси, Румяна и Радина посланията стигнаха до повече шофьори. Водачите получиха листовка и подарък – сенник за автомобил.

Преди началото на новата учебна година на територията на областта са проведени работни срещи с Регионалното управление на образованието – Шумен и с кметовете на общини. Обсъдени са мерките за гарантиране на сигурността на ученици, родители и близки за първия учебен ден и недопускане на нарушения на обществения ред. Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, фирмите за охрана и районните полицейски управления. Предоставени са списъци с имена и телефони на полицейските и младши полицейските инспектори, които обслужват съответния район.

Facebook logo
Бъдете с нас и във