Параграф22 Daily

§22 Новини

Казусът Бедечка се заплита, погазват частната собственост

Никой не се е допитвал до нас и не е изпращал писмото с предложение, което бе внесено до кмета на Стара Загора Живко Тодоров, за промяна на Общия устройствен план и отреждане на спорната територия около река Бедечка за зона за спорт и атракции, каза в студиото на Радио Стара Загора Димитър Димитров, представител на собствениците на бахчи на територията. По думите му това е грубо погазване на частната собственост. Димитров каза още, че предложението за референдум ще покаже дали наистина има обществен интерес по казуса с териториите около река Бедечка.

От 2011 година със свое решение Общински съвет – Стара Загора е постановил, че има обособена територия на парк „Загорка“, кв. Бедечка и паркова площ, допълни Димитров и коментира, че в момента се манипулира общественото мнение, при все че съдбата на мястото е решена и процедурата е законна. Вече има издадени няколко строителни разрешителни. Що се отнася до слуховете, че собствениците са обезщетени преди години с имоти в кв. Кольо Ганчев, Димитров бе категоричен, че това са просто слухове и не отговарят на истината.

"Не може да се правят предложения за каквото и да било нещо да се случва в частни имоти. Ние влизаме в хипотезата опит за грубо погазване на частната собственост", твърди Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във