Параграф22 Daily

§22 Новини

Кметът на Благоевград kdправи първа копка за обновяване на сградите на ОД МВР и Първо РПУ в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще постави начало на дейностите по обновяване и модернизиране на сградите на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград в изпълнение на проект "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград". Символичната първа копка е на 26 февруари от 11.00 часа в двора на Първо РПУ - Благоевград, информират от общинския пресцентър.

С изпълнение на дейностите по проекта ще бъде постигнато подобряване на енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, удължаване живота на сградите, обекти на интервенция, осигуряване на достъп на хора с увреждания, намаляване на емисиите на парникови газове с цел, подобряване на екологичната обстановка в региона.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца, като общата му стойност е 1 645 987 лв. Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В резултат на изпълнените мерки за енергийна ефективност, сградите ще достигнат клас енергопотребление "В". Проектът се реализира по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 -2020 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във