Параграф22 Daily

§22 Новини

Комисията за конфликт на интереси ще проверява сделките с апартаменти на хора от ГЕРБ

Сделките за апартаменти на хората от ГЕРБ ще имат последици. С тях ще се заеме комисията за конфликт на интереси, но още никой не я е сезирал, уточни председателят й. Опозицията подкрепи идеята за преглед на сделките на властта. „Има си органи, има си структури, нека се провери, нали затова са създадени, да проверяват нашите декларации. Дали е морално, или не – аз не съм морален съдник”, каза Хамид Хамид.

В писмена позиция от БСП обявиха, че "настояват Борисов да наруши мълчанието си и да изпълни заканата си, че няма да търпи съмнения за корупция около себе си".

В кулоарите и Вежди Рашидов, и Цветан Цветанов обясниха имотното си положение. Рашидов каза, че е декларирал всичко до стотинка. „Вчера имах позиция, 900 евро не са непазарна цена. Проверете пазара, каквото искам, това ще си правя с парите, откъде накъде ще ви давам обяснение”, каза Вежди Рашидов. „Има закони, които са спазени, има замяна, която съответства на българското законодателство, има доплащане плюс 100 000 лева съм доплатил да се нанеса в това жилище, не са преференциални цени, аз не знам на какви цени продават „Артекс”, каза Цветан Цветанов.

Обясненията му срещнаха реакция и от коалиционния партньор „Атака”.

По повод зам.-министъра на спорта Ваня Колева, която също се оказа с апартамент в луксозната сграда, Цветанов, който й е кум, заяви, че мъжът на Колева е осми на световното по колоездене и има хубав бизнес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във