Параграф22 Weekly

§22 Новини

Контрабандисти на цигари ще лежат до делото

Според митницата с откритите контрабандни цигари е предотвратена щета за държавния бюджет от 7 милиона лева

Районният съд в Русе остави за постоянно в ареста четирима чужденци, заловени с един милион къса нелегални цигари. Мярката за неотклонение бе гледана в късния следобед вчера при закрити врата, тъй като по случая са използвани специални разузнавателни средства.


"Съдът прие, че към този момент има достатъчно доказателства за виновността на всеки от тях и че има реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление", обясни районният прокурор на Русе Георги Георгиев.


Четиримата мъже - 38-годишният Харалабос Одисеяс, Константинос Моуртидис, на 42 години, 34-годишният Паскалис Лиацас и с две години по-големият от него Ячвадже Елгужа - с гръцко и грузинско гражданство, бяха задържани на 7 февруари вечерта при съвместна акция на "Гранична полиция" - Русе, и митницата.


Нелегалните цигари, на обща стойност около 375 000 лева, са били укрити в професионално изработен тайник в гръцки автобус, който можел да служи и за трафик на хора. Автобусът е открит в склад в покрайнините на Русе.


Според митницата с откритите контрабандни цигари е предотвратена щета за държавния бюджет от 7 милиона лева. Районният прокурор обясни още, че има и други лица - българи, за които се води разследване дали са извършили престъпление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във