Параграф22 Daily

§22 Новини

Контрабандни цигари в тайник на камион откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Над 11 000 къса контрабандни цигари в специално изработен тайник в резервоара на товарен автомобил откриха митническите служители на МП Капитан Андреево. Резервоарът  бил специално преграден като в едната част е било горивото, а в другата са били цигарите. Тайникът е открит в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната на 01.07.2018 г. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в необичайното укритие 580 кутии /11 600 къса/ цигари с марки „LM" и „Pall Mall" без акцизен бандерол, с надпис For duty free.

Контрабандните цигари са иззети. Срещу шофьора на камиона са съставени два акта : за опит да бъдат пренесени през държавната граница тютюневи изделия без знанието и разрешението на митническите органи, както и за наличието на тайник в превозно средство, послужило за извършване на нарушението.

За първото полугодие на тази година митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 20 000 000 къса цигари без акцизен бандерол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във