Параграф22 Daily

§22 Новини

Кораб, плаващ под панамски флаг, е задържан на бургаското пристанище заради неизплатени заплати

Заради неизплатени заплати и лошо техническо състояние, 4-ти месец на бургаското пристанище е задържан кораба „LADY BO“, плаващ под панамски флаг. В сигнал до медиите от екипажа твърдят, че на борда няма вода и храна, а двама моряци се нуждаят от медицинска помощ, сочи БНР.

"Задържането на кораба е административна мярка, за да бъде принуден собственикът да изплати заплатите на екипажа, казаха от ръководството на „Морска администрация" в Бургас. Тази мярка се налага по реда на морската трудова конвеция. Екипажът е под наблюдение", каза директорът на ИА МА в Бургас Александър Илиев."Редовно поддържаме връзки с агента на кораба, днес той е бил на там. Наши представители също периодично посещават кораба, за да установят какво е състоянието на екипажа на борда. Докладът от агента е, че храна на борда има, но допълнително ще изпратим наши служители да проверят. Корабът ще бъде освободен, когато бъдат изплатени заплатите от едната страна и от друга страна да се направят съответните ремонти, за да отплава".

От 7 месеца не са получавали заплати част от екипажа на кораба, който е 14 членен, съставен от индийски, турски и украински моряци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във