Параграф22 Daily

§22 Новини

Крадци пребиха до смърт възрастна жена, ченгетата ги пуснаха на свобода

Възрастна жена бе ограбена и зверски пребита във Видин. Крадецът, който й е причинил това, обаче още е на свобода. Той е влязъл през прозореца в къщата, пребил жената до смърт, заключил я в банята и след това започнал да търси ценни вещи из дома й. „За да я пребие така, те са търсили пари, а тя пари не е имала. Взели са й личната карта и 30 лева. Баба ми е изведена от къщата си на носилка. А е заведена преписка в полицията за тава и одеало. Какво е това малоумие?! Има умишлен опит за убийство! Те са го хванали, той си е признал и какво е направил разследващият полицай - описал е каквото е намерил на улицата ли?!”, казва в „Здравей, България” внучката на пребитата баба. Тя призова полицията да си свърши работата.

Крадецът е заловен от полицията пред къщата на 94-годишната Емилия, уважаван музикален педагог, е обезобразено. Инцидентът станал преди десетина дни в центъра на Видин. "Баба ми е пребита до смърт и стене. Аз и майка ми правим всичко възможно тя да си отиде чез много голяма болка от този свят и полицията да си свърши работата. Да ги заловят! Защото ако нещо се случи с нас, кой ще носи отговорност?! За това, че са пуснали убиец на свобода", коментира младата жена.

Съсед на пребитата пенсионерка, който е извикал полицията, сподели, че е бил заплашван от апаша и аверите му. "Причакват ме, откъде да знам какво ми мислят. Страх ме е. Той е на свобода, аз съм го предал на полицията и полицията го е освободила. Оттук нататък как ще ходя спокойно по улиците", пита човекът.

"Не е повдигнато обвинение в опит за убийство, тъй като се касае за отнемане на вещи. Винаги може да се промени квалификацията към по-тежка. Съгласен съм, че извършителят трябва да е задържан. Според разследващите на този етап от разследването не са събрани достатъчно доказателства, за да бъде уличен той в подобно престъпление", коментира по телефона Владислав Влашев, говорител на прокуратурата във Видин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във