Параграф22 Daily

§22 Новини

КЗД разследва случай на дискриминация в детска ясла във Враца

Комисията за защита от дискриминация разследва случай в детска ясла във Враца, научи информационна агенция BulNews.bg. Родители се оплакали, че детето им е дискриминирано в ясла „Българчета“. За какво точно става въпрос обаче от комисията и от детското заведение към момента отказват да предоставят информация.

От КЗД заявиха, че преписката по случая е приключила, като не уточниха с какво становище. Това обаче не е вярно, тъй като на 22 януари в София ще има заседание по случая.

Потърсихме за коментар директорката на детското заведение Таня Маркова, но тя категорично отказа да обясни какъв е бил проблемът. Единственото, което заяви е, че наистина е имало проверка от комисията, при която тя е предоставила всичката й поискана документация. На по-късен етап ръководството на детското заведение и семейството се разбрали с „разговор“ и проблемът бил отстранен, разказа Маркова.

Директорката обаче се изпусна, че по това време в детското заведение персоналът е бил друг, което означава, че след проверката на комисията виновната служителка на яслата е била отстранена от длъжност.

От Комисията по дискриминация обещаха повече информация по този случай след заседанието през януари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във