Параграф22 Daily

§22 Новини

КЗК спря процедура за доставка на храни в бежанските ни центрове

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на главния секретар на Държавна агенция за бежанците (ДАБ) при МС. С него той обявява кой ще доставя храна в регистрационните центрове, съобщиха от КЗК.

Процедурата е настанените в териториалните поделения и в местата за настаняване на чужденци, подали молба за международна закрила в регистрационно приемателните центрове в гр. София - ж.к. „Овча купел", кв. „Враждебна" и кв. „Военна рампа",  село Баня, град Харманли, както и за териториалния център в село Пъстрогор, по девет обособени позиции.

Проучването установи, че са нарушени задължителните етапи и законоустановения ред при провеждане на обществената поръчка, в резултат на което процедурата не може да бъде повторена и следва да бъде прекратена.

От КЗК отменят обжалваното решение на главния секретар на Агенция за бежанците при МС като незаконосъобразно по всички обособени позиции. Установените съществени пороци в първоначалните действия на назначената по процедурата комисия касаят реда за отваряне на офертите по всички обособени позиции и не могат да бъдат преповторени, в резултат на което процедурата следва да бъде прекратена.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във