Параграф22 Daily

§22 Новини

Местната власт бута стотици гаражи в пловдивския район ”Южен”

Поне 500 гаража ще бъдат премахнати в район „Южен“ през новата 2018 г., съобщи кметът на района Борислав Инчев. Поетапно от металните клетки ще бъдат разчистени терените до училища и институции, зелени площи, както и на местата, където има подземна инфраструктура на ЕВН, уточни Инчев пред Дарик. Това обаче не означава, че през тази година в „Южен“ основно ще се изграждат паркоместа, подчерта той.

От кметството ще искат 200 000 лева от Бюджет 2018 на Пловдив за 3 или 4 нови детски площадки в района. По мнение на Инчев, „Южен“ се нуждае поне от още 7 пространства за игра и отдих – в кв. Коматево, на ул. „Братя Бъкстоун“, в парк Източна Румелия, в ЖК „Южен“ до блок 1114, на ул. "Александър Стамболийски“. Цената на новите детски площадки варира от 45 до 60 000 лева. Кои от тях ще бъдат финансирани обаче, ще стане ясно, когато се изясни сумата, с която районът ще разполага през тази година.

Общественото обсъждане на най-важния за града документ ще бъде на 12 януари. Тогава се очаква да стане ясна и сумата на преходния остатък от миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във