Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Младен Маринов посети Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик

Вътрешният министър Младен Маринов направи кратко посещение в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Той не скри вълнението си при срещата със сержантите и сподели с тях, че неговият професионален път също е започнал с пазарджишката полицейска школа. Припомни, че един от приоритетите му като вътрешен министър ще е обучението на полицейските служители и тяхната професионална квалификация. С интерес присъства на лекция със стажанти по общополицейска подготовка на тема „ Превенция и разкриване на видове престъпления“.

Министърът посети и стрелбищния комплекс, където се провеждат занятията по стрелкова подготовка. Директорът на центъра комисар Стоян Зайков запозна министър Маринов с учебния план и дейностите, прилагани от преподавателския състав за осъществяване на качествена подготовка на новопостъпилите стажанти.

Към настоящия момент в ЦСПП-Пазарджик се обучават близо 350 служители от Главна дирекция „Гранична полиция“, СДВР и областните дирекции на МВР в страната.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във