Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Нанков: На българските шофьори им трябва повече култура

Българските шофьори трябва да проявяват малко по-сериозно разбиране и да имат малко повече култура, когато има предупреждения от Агенция „Пътна инфраструктура”. Това заяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.  Коментарът му бе по повод тежката обстановка на старопланинските проходи Петрохан и Беклемето, които преди десетина дни  бяха затворени заради сняг и паднали дървета.

„Над 70 на сто от спрените тогава автомобили бяха с летни гуми. От сряда предупреждавахме, че наистина положението ще е тежко в старопланинските проходи. Трябва малко по-сериозно разбиране и култура на българските шофьори”, изтъкна министърът.

Пътните власти са готови за зимата. За снегопочистване в бюджета са заложени около 80 милиона лева при тежка зима и около 60 милиона при по-лека зимна обстановка. „Надявам се зимата да не е толкова тежка не толкова от липсата на организация, напротив. Ако е по-лека, ще ни спести ресурс за пътни ремонти”, каза още Нанков. Той припомни, че миналата зима снегопочистването „глътна” 80 милиона лева, докато предходни зими борбата със снега е струвала на бюджета 55-60 милиона.

Във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството присъства на откриването на орелеф на Христо Ботев в едноименната градинка в центъра на морската столица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във