Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Радев: Целта ни е колкото може по-бързо да се справим с щетите и хората да имат достъп до домовете си

Вътрешният министър посети Дупница и на място се запозна с пораженията, нанесени от обилните дъждове на територията на града. Министър Радев обясни, че има възможност по закона за обществените поръчки аварийно да се оправят улиците, въпреки че са ангажимент на кметствата, а след това комисията да разплати средствата, като така няма да е необходимо да се изчакват дългите процедури по обществените поръчки.“Това всъщност е различното от всеки друг път. Целта ни е да се осигури достъп до домовете на хората и в най-кратки срокове да бъдат възстановени пораженията от обилните валежи“. За ремонтите има осигурени средства от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Вътрешният министър  инспектира започналото изграждане на стълбите и обезопасяването на района  около ул. „Родопи“ в града, засегната сериозно от падналия пороен  дъжд. При разговора с областния управител на Кюстендил Виктор Янев и кмета на Дупница Методи Чимев той бе информиран на свлачищен участък от пътя до село Кременик. Заедно те отидоха на място, за да се запознаят с проблема, и да бъде обсъдена възможността за спешно отпускане на средства от Комисията по бедствия и аварии.

Министър Радев, придружаван от директора на ОДМВР-Кюстендил ст.комисар Елиан Стамболийски, се възползва и от възможността да се запознае отблизо със служителите в РУ-Дупница. Радев не скри разочарованието си от условията, при които колегите работят и в разговор с началника на районното управление  Борислав Динев го увери, че ръководството на МВР е установило тези проблеми в много от районните управления в страната и е предприело стъпки за подобряване на материалната и техническа им база. На първо време са отделени средства за закупуване на компютри, както и на нови автомобили за нуждите на тези полицейски звена.

Facebook logo
Бъдете с нас и във