Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Румяна Бъчварова награди двама гранични полицаи

Със заповед на министър Бъчварова са наградени младши експерт Людмил Мирчев, командир на кораб и младши инспектор Светлин Владимиров, механик, и двамата служители в База „Гранични полицейски кораби“-Видин към РДГП – Русе. Двамата получават Почетен знак на МВР III степен за безупречно и професионално изпълнение на професионалните си задължения. Те проявяват смелост и себеотрицание на 25 юли 2015 г. На този ден двамата служители оказват съдействие на колегите си от ГПУ- Козлодуй при охрана на провеждащия се Фестивал на рибата и рибаря в района на пристанище село Остров, община Оряхово.

Около 14:30 часа, по време на вахта, младши експерт Людмил Мирчев – командир на граничен полицейски кораб и младши инспектор Светлин Ангелов Владимиров, механик на кораба, водели наблюдение по течението на река Дунав, в посока село Горни Вадим, община Оряхово. Те чули викове за помощ. Забелязали във водите на реката две давещи се жени. Двамата служители реагирали незабавно. Младши експерт Мирчев скочил във водата и започнал да избутва давещите се към брега, където младши инспектор Владимиров му помогнал да ги извадят от водата. В резултат на светкавичната и професионална реакция на служителите, двете жени, майка и дъщеря на 45 и 25 години от село Остров, са спасени от удавяне.

Във връзка със случая в РДГП – Русе е постъпило благодарствено писмо от кмета на Община Оряхово Росен Добрев с поздравления за професионализма, доблестта и хуманността, проявена от служителите. И двамата служители на Гранична полиция са на работа в МВР от 13 години.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във