Параграф22 Daily

§22 Новини

Миролюба Бенатова: Произвеждаме си неграмотен, арогантен, незаконно забогатял елит

„Произвеждаме си елит – неграмотен, арогантен, незаконно забогатял. Той се превръща във фактор, особено на местни избори. Засега само на местни избори, след няколко години това ще са хората, които ще ни купят и продадат. Говоря за групи, на които им се позволява да забогатеят незаконно”. Това коментира в предаването „Здравей, България” журналистът Миролюба Бенатова след вчерашните арести на българи в Швеция.

Миролюба Бенатова е журналистът, който разкри още през 2015 година схемите за организирана просия с български просяци в Швеция. „За българските власти това е един безпроблемен начин да се отърват от общности, с които не им се разправя”, коментира Бенатова. Освен това по думите й акцията по залавянето на хората в Кнежа е ръководена, наблюдавана и вероятно е по сигнал на шведската полиция и шведската прокуратура със съдействието на Европол.„Доколкото разбирам, българските служби са изпълнители на заръка от други разследващи органи. Неслучайно задържаните в Кнежа ще бъдат съдени в Швеция”, коментира Миролюба Бенатова.

„Преди две години, когато направихме разследването, надлежно показахме различни населени места – от Плевен през Кнежа, Левски, Аспарухово, Брегово, Монтана, Видин. Показахме най-различни хора, организации и скъпи къщи, но не последва нищо”, коментира още журналистът.

По думите й проблемът е най-вече, че организирането на такива групи е толерирано с мълчаливото съгласие на управляващите у нас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във