Параграф22 Daily

§22 Новини

Много пиян шофьор с 4 присъди се натресе в ограда, съдят го

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Станимир М., на 39 г. от Сливен, за управление на автомобил в пияно състояние. Когато бил заловен, дрегерът отчел 2,7 промила алкохол в кръвта му. Станимир М. е осъждан общо четири пъти за престъпления от общ характер, които са различни шофиране в нетрезво състояние.

На 12 юни 2015 г. в заведение в пловдивското село Ръжево Конаре, Станимир М. отишъл със свой познат. Там изпил около 200 грама алкохол, след което работещата в заведението служителка, отказала да му сервира още питиета и му предложила кафе.

Към 19 часа Станимир М. си тръгнал от заведението и се качил в личния си автомобил „Фолксваген Голф“ с пловдивска регистрация. Потеглил с колата, но след няколко метра напуснал платното за движение и се ударил в оградата на къща в Ръжево Конаре. На място пристигнал полицейски екип от РУ на МВР в гр. Хисаря и линейка. Обвиняемият отказал да посети медицинско заведение в Пловдив, а на въпросите на полицейските служители не могъл да даде отговор за настъпилото произшествие. Тъй като залитал силно и лъхал на алкохол, полицейските служители го тествали с алкотест – дрегер. Пробата отчела 2,7 промила алкохол в издишания въздух. Станимир М. е отказал да даде кръвна проба.

В обвинителния акт е записано, че деянието е извършено умишлено, със съзнаване и настъпили общественоопасни последици. Разпитан в хода на разследването Станимир М. се признава за виновен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във