Параграф22 Daily

§22 Новини

„Мосак Фонсека”: Има повече мръсни пари в Ню Йорк, Маями и Лондон в сравнение с Панама

Един от основателите на панамската кантора „Мосак Фонсека”, която е свързана с аферата Panama Papers обяви, че има повече мръсни пари в Ню Йорк и Лондон. В интервю за лондонския всекидневник The Financial Times Рамон Фонсека отхвърли обвиненията, че фирмата е извършвала злоупотреби, подчертавайки, че „ловът на вещици” от страна на медиите цели подкопаване законната индустрия, създала офшорните компании. Той отново повтори, че разкритията са работа на хакери. „Не очаквам това да доведе до съдебен случай”, изтъкна той. „Гарантирам ви, че има повече мръсни пари в Ню Йорк, Лондон и Маями в сравнение с Панама”, категоричен е Фонсека.

Изданието отбелязва, че той е подал оставка като съветник на панамския президент Хуан Карлос Валера миналият месец, след като фирмата е била замесена в политически корупционен скандал в Бразилия. „Правото на лични данни е много важно – всеки има това право. Днес нещо беше изгубено, а именно това човешко право”, добави още Фонсека.

По думите му някои от разкритите документи датират от 80-те години на XX век. Той е бил изненадан от разкритите имена. „Отворили сме повече от 250 хиляди компании...Нашите стандарти са много високи”, поясни още той.

 

Четете още

Параграф22 Daily

Мутри с джипове заплашиха да убият виновника за катастрофа, снимаха номера на колата му

Припомняме, че отнето предимство от трета кола доведе до сблъсък между джип БМВ X 5 и лек автомобил. След удара участниците в инцидента слезнаха и започнаха зверски да... Още »
Параграф22 Daily

ГДБОП удари ромски бос! Откриха злато за половин милион лева в дома му

Гошо Стъкларя и свързани с него фирми са "буфери" в схемата на „Агромах” за избягване на ДДС Още »
Параграф22 Daily

Юрист постави на място разгащил се частен съд, надул стар дълг осем пъти

Колекторска фирма не успяла да ощави длъжник, само защото е действащ юрист Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във