Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж е задържан за предлагане на подкуп на плевенски полицай

На 20 юни около 13.15 часа в района на стадион „Плевен“ той бил засечен в момент на прехвърляне на кашони с цигари от „Ауди“ във "Фолксваген". Забелязвайки полицейските служители мъжът направил опит да избяга, но на метри бил настигнат. При последвалото задържане той предложил 2 000 лева на полицай от Второ РУ - Плевен, за да не изпълни задълженията си по служба и да го освободи.

Материалите по случая били докладвани в Окръжна прокуратура – Плевен и с решение на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за задържане до 72 часа. Внесено е предложение до съда след изтичане на този срок да бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл. 304 „а“ от НК.

Вторият участник в пренасянето на нередовната стока е 40-годишен от село Победа. Той е собственик и ползвател на „Фолксваген Венто", в който са товарени тютюневите изделия. При претърсвания и изземвания в леките автомобили са намерени пет кашона, съдържащи общо 250 стека с цигари без акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство е за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във