Параграф22 Daily

§22 Новини

Мъж и жена са осъдени за колетна измама

Съдът одобри постигнато от Районна прокуратура – Горна Оряховица споразумение, с което мъж и жена са осъдени за извършена измама тип „пари за колет“ - престъпление по чл.210, ал.1, т.2, вр. с чл.209, ал.1 от НК.

Златко Л. и Росица Х. се признаха за виновен и са осъдени за това, че в периода  28 и 29 май 2015 г., в гр. Лясковец и гр. Г.Оряховица, след предварителен сговор, с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали заблуждение в жена от гр. Лясковец, че следва да заплати на куриера Иван Иванов сумата от 4 000 лв., за да освободи колет от Република Австрия, съдържащ билки, лекарства и сумата от 25 000 евро, изпратен от нейна приятелка и с това й причинили имотна вреда в размер на 2 000 лв.

Мъжът  е извършил деянието  в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.211, пр.2, вр. с чл.210, ал.1, т.2, вр. с чл.209, ал.1, вр. с чл.29, ал.1 от НК.

За това престъпление Златко е осъден на  единадесет месеца лишаване от свобода, при „строг” режим и се намира в Затвора – Ловеч. На  Росица е наложено наказание от десет месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено на основание чл.66 ал.1 от НК за изпитателен срок от три години.

Имуществените щети са възстановени на пострадалата.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във