Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР има воля и инструменти да защитава доверието на обществото

Действия от страна на служители, които уронват престижа на МВР, няма да бъдат толерирани. Личният пример винаги е най-важен, особено с оглед на доверието, което ни гласуват гражданите – категорично подчерта министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод образувано дисциплинарно производство срещу служител на реда.

МВР има воля и инструменти, в лицето на службите по вътрешен контрол, да противодейства на прояви, които са в разрез с Етичния кодекс за поведение на държавните служители във ведомството. Осъждам такива прояви, които подкопават доверието във всички останали хиляди хора, които изпълняват съвестно и със себеотрицание дълга си – допълни вътрешният министър.

Подробности за случая от тази нощ с участието на полицейски служител даде директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Той уточни, че на мъжа е съставен АУАН. В такива случаи законът предвижда лишаване от правоуправление за срок от 2 години и дерегистрация на МПС за срок от 1 година. Разпоредена е проверка за цялостно изясняване на фактологията, в рамките на която вече са събрани сведения. Материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата за преценка за наличие на хулиганско поведение.

При такива случаи сме открити и действаме безкомпромисно, изтъкна старши комисар Хаджиев и уточни, че по негово предложение днес ще бъде образувано дисциплинарно производство и служителят - временно отстранен от длъжност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във