Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР ще спира от движение неизправните автомобили

МВР ще спира от движение неизправните автомобили. Това реши парламентът след като при окончателно промените в Закона за МВР. "Когато бъде оправен съответният автомобил - той може да отново да се движи по пътищата на страната", обясни Цветан Цветанов.

МВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи. В случаите, когато при извършване на периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще уведомява МВР за временно отнемане регистрацията на неизправното превозно средство. След получаване на уведомлението, с отбелязване в автоматизираната информационна система на МВР, временно ще се отнема регистрацията и ще се уведомява собственикът на превозното средство.

След отстраняване на опасната техническа неизправност и след като неизправното превозно средство е преминало периодичен технически преглед ползването на превозното средство ще се разрешава отново, като няма да се осъществява нова процедура за неговата регистрация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във