Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 200 хиляди автомобила се очаква днес да се приберат в София

Над 200 хиляди автомобила се очаква днес да се приберат в София, прогнозира за "Хоризонт" началникът на "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев. Той допълни, че от 14 часа ще има патрули на полицията на всички входове на града. Тенев каза още:

Мога само да кажа, че основният пътникопоток ще е от магистрала "Тракия" в посока София. Очакват се над 200 хиляди автомобила да се приберат в София. Имаме на няколко места ремонтни дейности на магистрала "Тракия" - между 10-и и 11-и километър южното платно в посока Пловдив е  двупосочно; на 63-и километър дясното платно в посока Пловдив е затворено; на 65-и километър също имаме много големи ремонтни дейности - отляво в северното платно в посока София, отворено е дясното платно, пак в рамките на около 500 метра.

Най-големият ремонт, който се прави в момента на магистрала "Тракия", е от 75-и до 81-и километър, там цялата дясна лента, в рамките на шест километра, е затворена, като движението се извършва в северната лента, от Пловдив за София. Там се очакват големи задръствания. Моите препоръки към водачите на автомобили, които се прибират от Бургас за София, е да ползват един алтернативен маршрут на разклона за Пазарджик, където има един околовръстен път, който минава през Делово, Момин проход и се влиза в София. По принцип обхода на София е откъм Калотина.

Продължава изграждането на пътен възел на  булевард "Сливница"-околовръстен път, като движението по околовръстния път и участъка между разклона за квартал "Филиповци" и жп. моста на „Обеля“ се влиза в локалните платна. По бул. "Цариградско шосе", "Ботевградско шосе", Бул. "Ломско шосе", Пернишко, Самоковско шосе нямаме ремонтни дейности и стеснени участъци, и движението в тях се извършва нормално.

На всички подходи към столицата има екипи на „Пътна полиция“, които ще заемат местата си днес следобяд около два часа и ще регулират движението до края на работния ден, за да могат хората да се приберат. Определено се струпват автомобили откъм Пловдив на входа на София и то при Враня, там се очаква струпване на автомобили, но там ще имаме два, даже три екипа, които ще регулират движението.

Временно се ограничава движението в двете посоки по път I-4 в района на Абланица, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По-рано днес от АПИ информираха, че заради ПТП движението в посока Варна се отклонява при п.в. "Абланица" - през с. Българене - до разклона за Дъбрава - и отново по път I-4. Инцидентът е станал около 8:45 часа. Челно са се ударили два леки автомобила, в които са пътували четирима мъже. Те са настанени в ловешката болница, където е починал единият от тях, 32-годишен, от софия. Другите трима са в тежко състояние 42-годишен от Варна, 33- годишен от Трявна и 50 годишен мъж от София. Пътят е затворен за движение. Движението и в посока София вече се отклонява - при разклона за Дъбрава - с. Българене - п.в. "Абланица".

От пресцентъра на МВР съобщиха, че двама души са загинали, а 20 са били ранени в 13 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. За живота на двама от пострадалите има опасност.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във