Параграф22 Daily

§22 Новини

Надзиратели освиркаха правосъдния министър

След среща между синдикатите на служителите на затворите и вицепремиера и министър на правосъдието Христо Иванов стана ясно, че служебният кабинет поема ангажимент за изготвяне на предложение за Бюджет 2015, в който да влязат въпроси, свързани с уеднаквяването на заплатите на надзирателите с тези на останалите служители на МВР. Министър Иванов обаче заяви, че без парламент служебният кабинет не може да вземе подобно решение.


Относно другото искане на служителите на затворите - връщане на 24-часовия им наряд, Иванов поясни, че се е взело решение представители на синдиката да проведат срещи с директори на затворите по места и да бъде определен какъв режим на работа ще бъде най-подходящ.


Окончателно решение обаче ще вземе отново следващото легитимно правителство.


Лично служебният правосъден министър Христо Иванов съобщи пред събралите се недоволни надзиратели какъв е изходът от срещата, която се проведе по-рано между синдикатите и ресорното ведомство.


Недоволните служители обаче го посрещнаха и изпратиха с освирквания и скандирания „Мафия" и „Оставка". Протестиращите са категорични, че протестните им действия продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във