Параграф22 Daily

§22 Новини

Награди за двама полицаи от Първо РУ-Стара Загора

Със заповед на директора на ОДМВР – Стара Загора с отличие „Писмена похвала“ са наградени мл. инспектор Константин Михайлов Петков и мл. инспектор Недко Генчев Найденов, полицаи от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ – Стара Загора. Мотивите са отличието са проявени смелост, отговорност, бърза реакция, професионално и човечно отношение при изпълнение на служебните им задължения.

В два поредни дни – на 4 и 5 май, старши полицаите от патрулен екип Петков и Найденов предотвратили два опита за самоубийство в Стара Загора.

При първият случай, на 4 май, благодарение на бързите им и компетентни действия е спасен мъж, легнал на влаковите релси, в район на завой на железния път с плътна растителност и затруднена видимост, което усложнило спасителните действия и създало риск за живота им. Само две минути, след като служителите са открили и отстранили човека от релсите, през участъка е преминала влакова композиция.

На другия ден, полицейският екип реагирал незабавно на сигнал за жена, която има намерение да скочи от прозорец на жилище на висок етаж на сграда в областния град. Служителите пристигнали на мястото и започнали разговор с жената. В определен момент, след като са преценили правилно ситуацията, двамата полицаи действали светкавично, като са успели да я хванат и издърпат в апартамента, спасявайки живота ѝ.

Вчера, 5 юни, директорът на ОДМВР – Стара Загора, старши комисар Георги Хаджиев, връчи грамоти на двамата служители, като изказа личната си и служебна благодарност за отличната им работа и им пожела здраве, удовлетворение от отговорната си професия, разбиране и подкрепа от семействата, както и никога да не губят своята доброта и човечност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във