Параграф22 Daily

§22 Новини

Наивник изгоря с 10 бона в зелено след "джентълменско споразумение"

Мъж от Белоградчик е изгорял с 10 000 щатски долара заради “джентълменско споразумение”, съобщи tribali.info. Той се предоверил на свой познат, че ще правят съвместен бизнес, без да се подсигури.

Опареният Т.С. е предявил в районния съд в Белоградчик искове за сума в размер на 14 800 лева. Той заявил пред магистратите, че на 24 октомври 2012 г. е превел на М.М. и Б.М. сума в размер по 5000 щатски долара на всеки от тях или общо 10 000 щатски долара, с оглед бъдеща съвместна търговска дейност. Договор за съвместна дейност обаче не е сключен.

Потърпевшият молил магистратите двамата да бъдат осъдени да му платят сумата 14 800 лв., както и разноски за изпращане в размер на 406 щатски долара. Мъжът се подвел от двамата и им превел парите, без да има нищо черно на бяло. По време на съдебното заседание двамата се защитили като оспорвали твърденията с думите: „договор за съвместна дейност е сключен, но в устна форма – “джентълментско споразумение”.

От документите по делото става ясно, че М.М. и Б.М. не крият, че са получили парите. Двамата са родом от Казахстан, но от години живеят в България. След приемане на доказателствата магистратите осъдиха М.М. и Б.М. да заплатят на Т.С. всеки по 7 111.28лв., като разликата до 7400 лв. е отхвърлена като неоснователна. Двамата са осъдени да заплатят на Т.С. и сума в размер по 1080 лв. мораторни лихви.

Решението може да се обжалва пред Врачанския окръжен съд

Facebook logo
Бъдете с нас и във