Параграф22 Daily

§22 Новини

Наложени наказания за престъпления по транспорта по дела, водени от РП - Кюстендил

Пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, забрана за управление на МПС за една година и двеста лева глоба е наказанието, наложено на Венцислав И., шофирал с 2,64 промила алкохол в кръвта. Той се е признал за виновен за това, че на 26.08.2017 г., след като употребил алкохол, се качил в лек автомобил „Сузуки Витара“ и го управлявал в посока от с. Долно село към с. Гърляно, обл. Кюстендил. Вследствие на нетрезвото състояние, в което се намирал, шофьорът изгубил контрол върху колата, излязъл от пътното платно и се преобърнал по таван в крайпътното дере. При извършената проверка на място от служители в сектор КАТ „Пътна полиция“ било установено наличие на алкохол в кръвта на Венцислав И.

В съдебно заседание е било постигнато споразумение между защитата на подсъдимия и прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил, което било одобрено от съдията.

РП-Кюстендил е внесла постановление по чл. 78А от НК по водено досъдебно производство срещу Марин К. за управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление на моторно превозно средство. Въпреки че бил лишен от право да шофира, на 15.03.2017 г. той нарушил наложената забрана. На същия ден бил спрян за проверка от служители на РУ на МВР - гр. Кюстендил, които установили, че е неправоспособен водач, съгласно разпоредбите на Закона за движението по пътищата.

Съдът е признал Марин К. за виновен за извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, като го е освободил от наказателна отговорност с налагане на глоба в размер на 1000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във