Параграф22 Daily

§22 Новини

Нарастват случаите на преминаване на прелези при спуснати бариери

След близо 5 часа престои, в малките часове на изминалата нощ на Централна гара в София пристигна бързият влак от Бургас. Вчера в късния следобед два влака последователно удариха лек автомобил на прелеза край старозагорското село Михайлово. Шофьорът, преминал прелеза при спуснати бариери, загина при пътния инцидент. БДЖ осигури автобусен превоз за хората от два пътнически влака от Стара Загора до Чирпан и в обратното направление.

След намеса на БНР, от Столична община осигуриха транспорт за 9 пътници с увреждания, двамата от тях в инвалидни колички. Според пътници, бързият влак е тръгнал , въпреки повреда в мотрисата след удара с автомобила и на пътниците не давана информация.

В интервю за предаването „12+4“ Анатоли Атанасов, ръководител отдел „Превозна дейност“ в "БДЖ – Пътнически превози": „Притеснително е, че нарастват случаите на преминаване на прелезите при спуснати бариери. До този момент сме получили една жалба от пътник, който е пътувал във влака. Тя е насочена към служителите, които извършват разследване на произшествието и пътникът ще получи отговор. Престоят на влаковете се е наложил заради извършващото се разследване от органите на МВР.

Влаковете могат да продължат само след освобождаването им от органите, които извършват разследването.“

Facebook logo
Бъдете с нас и във