Параграф22 Daily

§22 Новини

Наркоразпространител бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода и 10 000 лева глоба

След като днес, 16 август 2017 г., състав на Варненския окръжен съд одобри споразумение на подсъдимия Асен Асенов с Окръжната прокуратура във Варна, той ще изтърпява наказание 8 месеца лишаване от свобода при общ затворнически режим. Към определеното най-тежко наказание за извършени три престъпления от него съдът присъедини и наказанието глоба в размер на 10 000 лева. Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

35-годишният Асен Асенов е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на метамфетамин и хероин на стойност 344 лева, за държане на сума от близо 2000 лева, придобита от разпространение на наркотици, както и за съучастие като помагач в набавянето на средства за съставяне на неистинско свидетелство за управление на МПС, издадено от Португалия на негово име. Престъпленията са извършени в периода януари – 18 февруари 2016 г.

Осъденият на осем месеца лишаване от свобода се отказа от разглеждане на наказателното производство срещу него, като се призна за виновен по трите повдигнати обвинения от Окръжната прокуратура във Варна. Той ще заплати и направените разноски за изготвянето на две физико-химически експертизи и всички разходи по воденото срещу него наказателно производство.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във