Параграф22 Weekly

§22 Новини

Неяснотите в правораздаването не правят делата предвидими

Не ясно дали решението на Административния съд в Бургас ще окаже въздействие върху наказателното производство срещу кмета и главния архитект на Несебър, съобщиха медии от крайморския град като се позовават на магистрати.


Наблюдаващият прокурор по делото - Калина Чапкънова посочи, че не засега може да направи коментар към момента, тъй като не е запозната в подробности с решението на Административния съд, което бе публикувано в края на петъчния ден. „Не съм се запознала с решението. Освен това наказателното и административното производство са самостоятелни, така че не могат да коментирам. Не мога предварително да давам прогнози за изхода на делото, защото това винаги ще бъде основание да ми поискат отвод по това дело”, посочи прокурор Чапкънова.


Телефоните на кмета на Несебър Николай Димитров и главния архитект на Валентин Димов са изключени те не отговарят на обаждания. Двамата бяха единствените обвиняеми по случая „Дюнигейт”. Те са обвинени за престъпление по служба, свързано със статута и режима на строителството в спорния имот. Времето за разследване по досъдебното производство бе удължавано няколко пъти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във