Параграф22 Daily

§22 Новини

Неизвестни оставиха близо 3 кг. тротил край жп линията София-Варна

Неизвестни са оставили 2.8 кг тротил край жп линията София - Варна край гр. Стражица. Железничари са открили взрива в чанта, захвърлена край жп линията. Кантонери се натъкнали на необичайната находка в понеделник сутринта при обход на трасето.

Тротиловите шашки са открити край жп линията София - Варна вчера в района на Стражица, си имали и детонатори, съобщиха от полицията в Търново. В изоставения сак, освен 7 тротилови пресовки с общо тегло 2.8 кг, имало и 5 капсул детонатори, става ясно от официалното съобщение на МВР.

Служители на Районното управление в Стражица работят по установяване на извършителя, изхвърлил боеприпасите до жп линията. Разследващи предполагат, че взрива е изнесен от военното поделение в Стражица или е открит при строителни работи. Засега се отхвърля версията за подготвян терористичен акт.

Внушителното количество тротил бе открито в понеделник около обяд от железничари при обход на жп линията в района между Стражица и с. Кесарево. Находката била обвита в стари вестници от 1995 г. и поставена в платнен сак. ЖП служителите веднага сигнализирали в полицейското управление. На мястото незабавно са изпратени екипи. Р

Районът е бил отцепен, а движението на влаковете - ограничено. Местопроизшествието е посетено и от специализирани екипи на МВР. Тротилът и детонаторите са иззети. По случая е започнато досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във