Параграф22 Daily

§22 Новини

Неписан закон в ърдърграунда – стрелят ли те с гранатомет, оцеляваш

Неписан закон цари в родния ърдърграунд – ако те гърмят с гранатомет, със сигурност оцеляваш, но след това ще има нов опит за покушение, съобщава столичен седмичник. Черният хумор е заради факта, че няма убит роден гангстер с РПГ. Първият обстрелван с гранатомет наш бандит е Поли Пантев, чийто брониран джип „Мерцедес” бе атакуван с РПГ на 20 юли 2000 година. Тогава обаче снарядът профучава на милиметри от целта. Месеци по-късно босът на СИК бе ликвидиран на остров Аруба.

В атентат с гранатомет оцеля и сикаджията Георги Пехливанов, чийто джип бе обстрелват край столичния басейн „Мария Луиза”. В този случай обаче снарядът не се взриви, а Пехливанов е жив и до днес, но е скъсал връзките си с всички от онзи период.

Неуспешен е и атентатът срещу Антон Милтенов – Тони Клюна. Наркобосът бе гърмян с РПГ на 17 януари 2004 година, докато се движи с автомобила си по бул. „Цариградско шосе”. Тогава снарядът се забива в дърво, а Клюна не подава сигнал в полицията. Малко по-късно той е убит от наемници в столично заведение.

С гранатомет е стреляно и по боса на ВИС-2 Георги Илиев, като атентатът остава дълго време в тайна за родните спецслужби. Главния е обстрелван, докато се разхожда в двора на бившата военна резиденция в полите на Витоша, която е негова собственост. Наемник изстрелва снаряд от РПГ, който минава близо до главата на Георги Илиев, забива се в бреза, но не избухва. Дни по-късно Илиев продава резиденцията. Малко по-късно босът на ВИС-2 е ликвидиран от снайперист, докато празнува победата на своя Локо (Пд) в заведение в Слънчев бряг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във