Параграф22 Daily

§22 Новини

New York Post: Юноша хакер е разбил служебната поща на директора на ЦРУ

Анонимен засега американски хакер е разказал пред щатското издание New York Post, че е успял да получи достъп до личната поща на директора на ЦРУ Джон Бренън. По неговите думи, в електронната поща са били открити изключително важни и секретни документи, в т.  ч. заявката от 47 страници на самия Бренън при кандидатстването му за работа в ЦРУ, както и личните данни на повече от десет най-висши офицери от разузнаването. Освен това, както е разказал анонимният хакер, в редица електронни писма се е докладвало и за прилагането на „сурови техники за разпит“ спрямо определени заподозрени лица.

Самият хакер се е определил пред медията като участник в командата „Crackas With Attitude“ (Кракери с характер). Освен това той е разказал още, че е ученик в американско средно училище.

Колкото до мотивите за тази дръзка операция, юношата е обяснил на новинарите, че не приема сегашната външна политика на САЩ. Според изданието, в момента ФБР полага всички усилия за да намери този хакер. По-рано американските власти започнаха мащабна операция за откриване на компютърните взломаджии, разбили информационната система на Dow Jones.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във