Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма как да не си говорим за двойни стандарти при ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

„Мисля, че е повече от ясно, че от месеци всички граждани имаме забележки за цялостния ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ в София, не само за площад „Гарибалди“. Това каза пред БНР Борис Бонев от „Спаси София“ за премахването на оградите на площада от вчера. Така той хем е отворен, хем не е готов, а днес очакваме главният арх. Здравко Здравков да представи на общинските съветници новите ограничители, които ще заменят т.нар. „перки на акули“.

„Искам да припомня, че ул. „Граф Игнатиев“ трябваше да бъде завършена в началото на месец октомври. Вчера разбрахме, че надзорът е опростил, мисля, че 90 и няколко дни, тъй като зимата е била много тежка. Мисля, че всеки от нас знае колко беше тежка тази зима, мисля, че тя не беше. Нито имаше дълго време минусови температури, нито имаше сняг, но явно когато се налага на твоя си фирма да направи всичко възможно, за да ѝ дадеш възможност да работи, прави всичко“, коментира още Бонев в интервю за предаването “Преди всички“.

Трябва да се отбележи разликата в начина на проверка на другата фирма, която ремонтираше градинката пред СУ „Св. Климент Охридски“ и тази на ул. „Граф Игнатиев“. Там видяхме кмета и главния архитект изключително строги, бесни, емоционални и непоколебими в желанието си да получат качество.

За ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ вчера зам.-кметът по транспорт Дончо Барбалов, каза – „има тук-там някои неща, ама те ще ги оправят“. Няма как да не си говорим за двойни стандарти, когато видим, че далеч по-некачественият ремонт на Графа се третира по различен начин, посочи Бонев. „Липсата на организация, според мен, от самото начало беше видима и затова е и резултатът - близо 6 месеца забавяне на ул. „Граф Игнатиев“ от предварително обявения срок.

Според Борис Бонев на „активна строителна площадка не трябва да бъде разрешено свободното преминаване на хора. Общината и строителят, и надзорът трябва да обяснят на какво основание допускат активно движение в строителна площадка. Защото, ако се случи нещо, кой носи отговорност“. „Ние предложихме три варианта за решение на проблема с ограничителите, всеки един от които, не представлява обемни фигури и структури, които допълнително да затрудняват движението на пешеходци. Това, което получаваме като информация от изнесеното в медиите, че най-вероятно главният архитект и т.нар. архитекти около него са се спрели на вариант с колчета. Смятаме, че това е абсолютно недопустимо, тъй като „Граф Игнатиев“ така или иначе е тясна улица и ако допълнително я стесним с колчета, ще затрудним пешеходците“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във