Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма повдигнати обвинения срещу Тотко Колев по случая с танкера "БАДР"

По случая с либийския танкер "БАДР" все още няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев. Преди 2 седмици той стана обект на разследване от Окръжната прокуратура в Бургас за извършено престъпление по служба при публичната продажба на кораба.

По случая вече са разпитани всички длъжностни лица от ИА „Морска администрация“ и Регионалната дирекция „Гранична полиция“, участвали в акцията по смяната на флага и екипажа  на танкера, извършена на 21 декември м.г. Нищо скандално не се е случило, заяви преди седмица частният съдебен изпълнител Тотко Колев. Срещу него започна разследване за превишаване на права при обявяването на танкера за публична продажба. „Аз не намирам скандал в едни гражданско-правни отношения, които се решават пред съда. Беше раздухано от някои електронни медии, а не от фактите, които са се случили в производството. Не виждам нарушения. В момента не виждам акт, който да отменя продажбата.“

От Окръжната прокуратура в Бургас заявиха, че срещу Тотко Колев е възможно и да не бъдат повдигнати обвинения. В момента танкерът, който вече е със сменено име „БДИН“ се намира в бургаското пристанище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във