Параграф22 Daily

§22 Новини

Никой не е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета

Не мисля, че някой е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета, без да отивам в другата крайност и да твърдя, че трябва денонощно от ефира да се лее подобна реклама. Това каза финансовият министър Владислав Горанов в ефира на bTV, коментирайки предложението за ограничаване на рекламата на лотарийните игри на вицепремиера Валери Симеонов.

„От друга страна, тази реклама е възможността вие всяка сутрин да сте в ефир и да обучавате обществото. Ако нямат реклама, а се финансират от нещо друго, зависимостите на медиите много ще се проявят“, добави Горанов.

По думите му дебатът още се води, на този етап се преувеличават рисковете и темата се преекспонира. “За мен като част от екипа, който трябва да реализира политиката върху хазарта, е важно да се ограничи този тип битов хазарт, който се случва в игралните зали, близо до училищата, в населените места. От него хората наистина страдат, тъй като хазарта по същество е социален проблем. В случая истеризирането на темата с рекламата и на резултатите от хазарт е непропорционална. Изчакваме да видим как ще се развият нещата в парламента”, коментира още финансовият министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във