Параграф22 Daily

§22 Новини

Нов скандал в автоиндустрията – този път с Mitsubishi

Японският производител на автомобили Mitsubishi Motors Corp. призна, че е манипулирал данни от тестове, за да подобри резултатите за икономия на гориво, предаде Bloombеrg. Преправянето обхваща 625 000 коли, включително доставените на японската компания Nissan Motor Co., се посочва в изявление на Mitsubishi.

Проблемът бил разкрит, след като производителят Nissan забелязал несъответствие в данните за емисиите. Тогава Mitsubishi направила вътрешно разследване и установила, че числата били подправени. Двете компании водят разговори за компенсации на засегнатите.

Цената на акциите на Mitsubishi се срина с 15% след новината, добави CNNMonеy.

Президентът на компанията Тецуро Аикава даде извънредна пресконференция по темата в Токио, на която обяви, че нарушението е докладвано на транспортното министерство на Япония, съобщи BBC. Mitsubishi е спряла производството и продажбата на превозните средства и е създала независима комисия, която да направи разследване.

По данни на BBC неточните тестове касаят 157 000 леки автомобила от марката Mitsubishi и 468 000 превозни средства, произведени за Nissan.

Съобщението на японския производител идва след огромен скандал, който разтърси германския концерн Volkswagen миналата година, след като призна, че е фалшифицирал тестове за вредни емисии в Америка и Европа.

Четете още

Параграф22 Daily

Съобщение на Главна прокуратура

Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата“. Още »
Параграф22 Daily

Трета осъдителна присъда срещу частен съдебен изпълнител за престъпления по служба, от които са настъпили значителни вредни последици

С третата присъда за престъпление по служба, произнесена вчера от Варненския окръжен съд, от което са настъпили значителни вредни последици, извършено от Мавров като... Още »
Параграф22 Daily

След 20 години Пламен Дишков и Венци Чамурджиев се сбиха. Отново война ВИС 2 срещу СИК

При първия кабинет на Бойко Борисов бизнесът на Венци Чамурджиев бе буквално разсипан, кадърът е от 2011 г., когато бе под домашен арест Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във