Параграф22 Daily

§22 Новини

Нови помещения за задържане бяха открити днес в РУ - Кърджали

Изцяло обновени помещения за задържане в РУ - Кърджали бяха открити днес от директора на ОДМВР старши комисар Венцислав Момчилов.

За завършването на обекта бяха вложени 123 хиляди лева, осигурени от Министерството на вътрешните работи. Строителните работи започнаха в началото на месец май тази година и приключиха през юли. Разрешението за ползване бе получено през месец септември.

Обособени са пет помещения за задържане - едно за жени, две за мъже, едно за оказване на полицейска закрила и задържане на малолетни и непълнолетни и изолатор. Всички те са оборудвани с камери за постоянно наблюдение. Освен тях има и обслужващи помещения: за прием и обработка на документи, за свиждане и срещи с адвокат, за водене на разпит, за лични вещи, за приготвяне на храна, за видеоохранителната система, санитарно-хигиенни помещения.

Създадени са добри условия за пребиваването на задържаните и за спазването на правата им, когато попаднат в такава ситуация - каза при откриването старши комисар Момчилов.

Според данните от статистиката, миналата година в РУ - Кърджали са били задържани 279 души, а от началото на тази година до момента техният брой е 239.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във