Параграф22 Daily

§22 Новини

Обединиха дисциплинарните производства срещу съдия Елка Христова Пенчева от СГС

Висшият съдебен съвет обедини дисциплинарните производства по дисциплинарно дело №18/2015 г. и дисциплинарно дело 29/2015 г. срещу съдия Елка Христова Пенчева от Софийски градски съд.

Първото от тях е образувано по предложение на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов за извършени от нея две нарушения на Закона за съдебната власт. Второто е по предложение на председателя на Софийски градски съд Калоян Топалов.

Предмет на двете дела са идентични факти и обстоятелства за дисциплинарни нарушения по чл. 307, ал. 4, т. 1 – т.5 от Закона за съдебната власт. Предвид това Висшият съдебен съвет прие, че са налице условия за обединяване на двете производства, като разглеждането им ще продължи по първото дисциплинарно дело №18 от 2015 г.

Четете още

Банкеръ Daily
Осман Октай:

Пеевски ще бъде отстранен заради дискредитиране на задкулисието

Когато бъдат осветени, употребени и станат неудобни, тези хора изчезват от пространството. Още »
Банкеръ Weekly
мащаби

Лъснаха дупки в санирането

Витаят подозрения, че някои изпълнители бъркат щедро в държавната каца с мед, но лошото е, че това може да се докаже единствено с одит на Сметната палата, който отнема... Още »
Банкеръ Weekly

Отмъщението "Агромах"

Започва ли истинската война на титаните, или за пореден път ставаме свидетели на режисиран спектакъл, в който първите мъже в държавата (омазани в маслото на... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във