Параграф22 Daily

§22 Новини

Обиски и арести при операция срещу наркоразпространението на територията на ОДМВР - Сливен

На 21 ноември, полицейски сили от областната дирекция и районните управление на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица извършили едновременни проверки на обекти, адреси и по главните и общински пътища на областта. В хода на операцията са иззети различни количества марихуана, разпределени в дози и предназначени за разпространение.

При претърсване в частен имот в село Кортен криминалисти на РУ - Нова Загора открили суха листна маса, която при полевия тест реагирала на марихуана. По същото време в местността „Дюлева река“ край Сливен били извършени процесуално-следствени действия и в дома на 29-годишен, криминално проявен. Оттам полицаи иззели 34 станиолови топчета с кафява, суха листна маса, дала положителна реакция на марихуана. При проверка на 49-годишен криминално проявен жител на областния град, засечен в кв. „Дружба“, служителите на реда намерили у него плик със същата дрога. Двамата мъже са  задържани за 24 часа, образувани са досъдебни производства.

В ареста с полицейска мярка попаднал и водач на автомобил, спрян от служители на ЗЖУ – Бургас в района на Нова Загора. Оказало се, че той е шофирал под въздействието на наркотици.

По случая е започнато бързо производство.

Предстои обобщаване на резултатите от операцията, назначени са експертизи, както и установяване на точното количество иззето наркотично вещество. Активната работа по противодействие на наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във