Параграф22 Daily

§22 Новини

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков с обвинение за ОПГ-то на Очите

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков вече е с повдигнато обвинение. Според специализираната прокуратура Янков е участник в организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици, ръководена от Димитър Желязков. Спецпрокуратурата е внесла в Специализирания наказателен съд искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Янков, като мярката ще бъде разгледана на 15 август. Както е известно общинският съветник от Несебър се издирва с червена бюлетина, след спецакцията на ГДБОП на 2 август в Бургаска област, когато бяха задържани 19 души. От всички хора в групата на Митьо Очите в неизвестност е само Пейко Янков, който се издирва с червена бюлетина. Димитър Желязков е в арест в Турция и се очаква да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда. Заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Незрин Узун също са замесени в аферата. На 8 август Бенчев бе призован в следствието за привличането му към наказателна отговорност.

На заседание в Апелативният специализиран съд миналата седмица стана ясно, че по разпореждане на Митьо Очите неговият приближен Карен Ованесян запалил игрална зала в Слънчев бряг, като за изпълнението на задачата си той получил 250 лв.

На 10 август спецпрокуратурата възложи на Националната агенция за приходи и Главна дирекция „Национална полиция“ проверка на дружество "Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица. Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във