Параграф22 Daily

§22 Новини

Общонадзорна проверка за законност на територията на Варненския апелативен регион разпореди спешни ремонти на опасни въжени мостове

Контролната проверка по указание на Върховната административна прокуратура за състоянието на въжените мостове, по която работиха прокурорите в обхвата на Апелативната прокуратура във Варна, установи опасни въжени мостове и направи предписания за премахване на някои от тях, забрана за преминаването по други и започване на спешни ремонтни дейности.

Резултатите от завършилата общонадзорна проверка за законност сочат, че на територията на Варненска област и четирите въжени моста са в добро състояние и са безопасни за преминаващите по тях. В Добричка област съществува само един въжен мост, който се намира близо до стадиона на село Оброчище. При движение по него са установени отклонения и е изготвено предложение до кмета на община Балчик за отстраняване на проблема.

От съществуващите седем въжени моста на територията на Шуменска област четири се намират в община Смядово. Те са в лошо техническо състояние и са опасни за пешеходците, не е изяснена също и собствеността им. Разпоредено е било на областния управител и на кмета на Смядово да предприемат действия за обезопасяване на опасните въжени мостове.

От съществуващите осем въжени моста в Търговищка област спрямо три са предприети мерки за налагане забрана за преминаване и спешни ремонтни дейности.

След извършената проверка за опасен е обявен въженият мост над река Батова в землището на село Веселиново, който ще бъде премахнат. За спешен ремонт е обявен мостът над река Камчия в землището на село Черни връх. Над моста над река Герила във Върбица ще бъде поставена табела, която ще указва на преминаващите носимоспособността и възможният брой на едновременно преминаващите по него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във