Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняемият за убийството на Пчелина не се призна за виновен и отказа съкратен процес

34-годишният Димитър Петров, която е обвинен за убийството, извършено на 11 април тази година в местността „Пчелина“, се яви днес пред Окръжния съд в Разград за предварително изслушване, съобщи Радио-Шумен.

Тук бяха и близките на убития Борислав Бориславов. Съпругата на 38-годишната жертва Марина и синът й Красимир бяха конституирани от съда като граждански ищци. Техният адвокат депозира иск от 200 000 лева за жената и 250 000 лева за детето, заради причинените им неимуществени вреди. Родителите на убития – Красимир и Валентина Крумови, бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Те поискаха по 200 000 лева кръвнина.

Подсъдимият обаче не се признава за виновен и не се съгласи делото да се гледа по съкратеното производство. Така процесът бе отложен за 11, 12 и 13 ноември, когато ще бъдат призовани и свидетелите по него. Радио Шумен припомня, че според държавното обвинение на 11 април след полунощ Димитър и Борислав са посетили няколко заведения в Разград, след което крайпътна камера ги засякла в 6,52 ч. да напускат града в посока местността „Пчелина“ с джипа на убиеца „Мицубиши Паджеро“. Три часа по-късно трупът на Бориславов е намерен край хижата на БТС. Димитър отпътувал за Сливен, но по-късно през деня след обаждане от Разград сам се явил в полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във