Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха в безстопанственост шефката на ПГХХТ в Пазарджик

В Окръжната прокуратура в Пазарджик образуваха досъдебно производство срещу директора на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии (ПГХХТ) - Мария Абрашева. Тя е обвинена в безстопанственост и злоупотреба със средства, предаде БНР.

Прокурорската проверка е установила, че има данни за умишлена безстопанственост от страна на Мария Абрашева. Основанието е за ремонт от преди 2 години, при който се разминават реалните строителни работи и плащанията към тях.

Установено е, също така, че в учебното заведение са записани голям брой ученици, които никога не са посещавали учебните занятия. Така наречените „мъртви души" надхвърлят 20, а училището получава целеви средства за тях.

Сигналът срещу Абрашева бе подаден през април от група учители, които в  открито писмо тогава, те обвиниха директора в негативен стил на управление и се обявиха против авторитарното ѝ поведение.

Последваха уволнения и протести, като от работа бе отстранен и синдикалният лидер на гимназията Мария Кръстева. В момента директорът Мария Абрашева е в болничен отпуск. Учителите настояват за оставката й.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във