Параграф22 Daily

§22 Новини

„Обзор Бийч Ресорт“ отнесе 50 хил. лв. глоба заради заблуда на клиентите си

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 50 000 лева на „Обзор Бийч Ресорт“ ООД, гр. Варна за нарушение по чл. 31 от  ЗЗК – въвеждане в заблуждение.

Видно от кореспонденция на „Обзор Бийч Ресорт“ ООД (за периода октомври 2014 – януари 2015 г.) до собственици на апартаменти в хотелския комплекс „Обзор Бийч Ресорт“ и туроператори, дружеството обявява, че е поело управлението на комплекса в цялост, без да уточнява за своите клиенти и партньори същественото обстоятелство, че не притежава удостоверение за категоризация на обекта на свое име. В производството е установено, че към същия момент е налице валидно удостоверение за категоризация за същия комплекс на името на конкурентното дружество „Обзор Бийч Резорт Вакейшън” ЕООД.

Горното дава основание на КЗК да приеме, че процесните твърдения на „Обзор Бийч Ресорт“ ООД изпълняват фактическия състав на чл. 31 ЗЗК, тъй като съдържат неверни сведения относно съществени свойства на предлаганата туристическа услуга, а именно заблуда по отношение на наличието на всички необходими за законосъобразното й осъществяване документи.

При определяне на санкцията Комисията е взела предвид, че става дума за грубо нарушение на правилата на лоялната и честна конкуренция, както и обстоятелството, че изложените от дружеството твърдения оказват дългосрочно негативно влияние върху дейността на конкурент за целия сезон 2015 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във