Параграф22 Daily

§22 Новини

ОДМВР- Шумен с награди в конкурса “Страхливият умира всеки ден, смелият- само веднъж”

Началникът на полицейското управление в Шумен гл. инсп. Илиян Николов получи индивидуален приз от конкурса “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж”, който е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и се провежда за седма поредна година. ОДМВР- Шумен бе номинирана за реализация на операция за противодействие на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества. Служителите, работили под прякото ръководство на гл. инспектор Илиян Николов са от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, група „Специализирани полицейски сили” и отдел „ Разследване” при ОДМВР – Шумен.

За времето от 01.12.2014г. – 15.01.2015г. на територията на областта са проведени оперативно – издирвателни дейности по линия на противодействието на престъпленията, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества. Работата на служителите дала резултат на 23 декември. Тогава са установени и задържани шестима криминално проявени, като по този начин е неутрализирана дейността на основно ключово звено в наркоразпространението на територията на областта. Благодарение на успешната реализация не е допуснато разпространение на над 1000 дози наркотични вещества по време на коледните и новогодишни празници на територията на област Шумен. Действията по пресичане на престъпната дейност продължават и през януари. На адрес в Шумен са намерени и иззети 61 саксии със стръкове канабис, както и значително количество суха листна тревна маса. Срещу двама от задържаните лица са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354а  ал. 1 от НК.

Гл. инсп. Илиян Николов получи индивидуална награда като ръководител на успешната операция. Тя му беше връчена от посланикът на Италия Н. Пр.Марко Контичели. Директорът на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим получи грамотите на служителите. “Бих искал да благодаря на полицейските служители от Шумен за неуморния труд и за всеки един момент, в който са се опитали да бъдат по-силни от злото, за да постигнат успехи в борбата с престъпността.

Висока чест е за нас да бъдем сред наградените в тази церемония”, каза ст.комисар Расим. Конкурсът е учреден през 2009 г. по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград  в сътрудничество с Община Благоевград, под патронажа  на Посолството на Република Италия в България, с подкрепата на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“ и лично на проф. Мария Фалконе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във