Параграф22 Daily

§22 Новини

Оголялата държава отваря военновременните запаси заради МВР и ДАБ

На днешното правителствено заседание ще бъде разгледан проект на решение за безвъзмездно предоставяне на освободени без възстановяване държавни резерви и военновременни запаси за нуждите на Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за бежанците.

По време на заседанието министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще внесе доклад за одобряване на резултатите и взетите решение на заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, проведено на 7 септември 2015 година в Брюксел.Очаква се командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Румен Радев да представи разчети пред кабинета за спешно стабилизиране на ВСС. Миналата седмица ген.-майор Радев подаде оставка, като обясни действието си с тревожното състояние на българската военна авиация. След проведен разговор с премиера Борисов оставката беше оттеглена.

Министър-председателят пое ангажимент при съставянето и приемането на новия бюджет средствата за военната авиация да бъдат увеличени с 80 млн. лв., за да се отговори на най-належащите нужди и потребности. Двамата се договориха ген.-майор Радев да изготви подробен разчет за необходимите средства, които да представи на днешното заседание на Министерския съвет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във